کانون فرهنگی وهفته نامه عصر نو

کمیسیون رسیدگی به شکایات ، افغانیزه می شود

دیپلمات های غربی در مورد فرمان حامد کرزی، که تمامی کنترل یک نهاد مهم انتخاباتی را به خود واگذار کرده، ابراز نگرانی عمیق کرده اند. این فرمان به حامد کرزی اجازه می دهد تا تمامی پنج عضو کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی (ECC) را به تشخیص خود تعیین کند. این کمیسیون در دومین انتخابات ریاست جمهوری با بررسی شکایات انتخاباتی، بخش بزرگی از آرای انتخابات را باطل اعلام کرد که باعث شد انتخابات به دور دوم کشیده شود.
به گزارش بي بي سي کای آیدی، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، به شکل خصوصی توافق کرده بود که دو نفر از جمله پنج عضو این کمیسیون، شهروندان خارجی باشند. براساس این توافق، انتظار می رفت یکی از این اعضا، از حق وتو برخوردار باشد اما این توافق در فرمان تازه رئیس جمهور دیده نمی شود. کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی که قبلا سه عضو خارجی آن از سوی سازمان ملل متحد تعیین می شد، نقش مهمی را در انتخابات پارلمانی افغانستان در سال جاری برعهده خواهد داشت.
حامد کرزی، در سخنان خود در روز گشایش پنجمین سال پارلمان افغانستان اولویت های کاری خود را فهرست کرد که از آن جمله، یکی اصلاح ساختار کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی بود. کرزی گفت که در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی، مداخلات دیگران را در روند انتخابات محدود کرده و تلاش خواهد کرد تا این روند افغانیزه شود. کرزی در دومین انتخابات ریاست جمهوری برنده اعلام شد، اما روند رسیدگی به هزاران شکایت انتخاباتی، حدود یک ماه وقت گرفت. ابطال بخش بزرگی از آرا از سوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، کرزی را مجبور کرد تا برای رفتن به دور دوم انتخابات با رقیب اصلی خود داكتر عبدا... عبدا... آماده شود، اما خودداری داكتر عبدا... برای شرکت در دور دوم انتخابات، به پیروزی کرزی انجامید.